Atlético Mineiro verovert eerste Copa Libertadores

(Belga) De Braziliaanse voetbalclub Atlético Mineiro heeft gisterenavond voor het eerst in zijn geschiedenis de Copa Libertadores veroverd, dat is het Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League. De ploeg van ex-Barcelona-ster Ronaldinho maakte tegen het Paraguayaanse Olimpia de 2-0 achterstand uit de heenwedstrijd goed. In het Braziliaanse Belo Horizonte werd de terugmatch gewonnen met 2-0, waarna Atlético zich met 4-3 de betere toonde in de strafschoppenreeks.

Atlético Mineiro opende kort na de pauze de score via Jô (46.). Enkele minuten voor affluiten, net na de uitsluiting van Olimpia-speler Julio Manzur, maakte Leonardo Silva het tweede doelpunt (86.). In de verlengingen werd niet meer gescoord, waarna Atlético onder meer dankzij een goede keeper Victor de strafschoppenreeks won. “Dit was de enige titel die ik nog niet had”, verklaarde de 33-jarige Ronaldinho na afloop. “Hiervoor ben ik naar Brazilië teruggekeerd.” Vorig jaar ging de eindoverwinning in de Copa Libertadores naar het Braziliaanse Corinthians Sao Paolo. (Belga)