Belgische estafetteploegen kunnen niet stunten op EK Atletiek

© belga

De mannelijke noch de vrouwelijke estafetteploeg heeft potten gebroken tijdens de finale van de 4x400m op het EK Atletiek in Zürich.

Na Jonathan Borlée was het Antoine Gillet die zich zondag blesseerde tijdens de opwarming van de finale van de 4x400m bij de mannen. Net als de Belgische recordhouder blesseerde Gillet zich aan de dij, hij werd vervangen door Stef Vanhaeren, die van de 400m horden komt.

Onder deze omstandigheden is een zevende plaats en beste jaarprestatie (3:02.60) eerder een positief eindresultaat. Om de Polen van het brons te houden, hadden de Belgen sneller moeten doen dan 2:59.85, wat 50 hondersten trager is dan hun Belgisch record van Peking (2:59.37).

De Belgische 4x400m-ploeg bij de vrouwen is zondag als achtste geëindigd in de finale op het EK atletiek in Zürich. Een plaats die te verwachten was na de reeksen van zaterdag, maar een beste seizoensprestatie maakte toch iets goed.

“We wisten dat we tegen de allerbesten zouden lopen en dat het erg snel zou gaan. We hebben gedaan wat we konden en zijn blij dat we onze chrono hebben aangescherpt (3:31.82 tegenover 3:32.04)”, klonk het bij Laetitia Libert, die op 34-jarige leeftijd ongetwijfeld haar laatste EK heeft gelopen. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier