EK Atletiek: Kevin en Jonathan Borlée geplaatst voor halve finales 400m

Kevin Borlée © BELGA

Op het EK atletiek in Zürich hebben de broers Kevin en Jonathan Borlée zich geplaatst voor de halve finales van de 400 meter. Julien Watrin werd uitgeschakeld.

De tweelingbroers Kevin en Jonathan Borlée hebben zich op het EK atletiek in het Zwitserse Zürich geplaatst voor de halve finales van de 400 meter, die woensdag plaatsvinden. Julien Watrin werd uitgeschakeld.

De eerste vier van elke reeks plaatsten zich rechtstreeks, de vier snelste anderen mochten ook in de halve finales aantreden. In de eerste reeks kwalificeerde Kevin Borlée, de Europese kampioen van 2010, zich vrij makkelijk. Hij eindigde op de tweede plaats, in een chrono van 45.72. Daarmee eindigde hij ruim onder zijn besttijd (44.56).

Jonathan Borlée had heel wat meer moeite in de tweede reeks. Hij werd pas vierde in 45.77 (PB 44.43). Voor Watrin eindigde het verhaal in de reeksen. In de derde reeks werd het 22-jarige talent vijfde in 46.31 (PB 45.64), een chrono die echter net te traag was om opgevist te worden. Hij kwam amper een honderdste tekort voor een halvefinaleplaats.

De Rus Maksim Dyldin zorgde met 45.45 voor de snelste tijd in de reeksen. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier