Jonathan Borlée ondanks uitschakeling toch tevreden over 200m

Usain Bolt en Jonathan Borlée lopen de 200 meter op de Olympische Spelen in Rio © Belga

Jonathan Borlée heeft zich op de Olympische Spelen in Rio niet kunnen plaatsen voor de halve finale van de 200m.

Jonathan Borlée heeft zich dinsdag niet kunnen plaatsen voor de halve finale van de 200m. In de negende reeks werd hij vijfde op zijn eerste 200m van het seizoen in een tijd van 20.64.

“Vanwege de problemen met mijn hamstrings heb ik dit seizoen nog geen 200m gelopen. Door mijn trainingsgebrek wist ik niet wat te verwachten, maar ik ben tevreden over mijn chrono. Ik miste ritme in de eerste 100m, maar ik ben goed gefinisht. Dit was goed met het oog op de aflossing”, verklaarde de Brusselaar voor de microfoon van de RTBF.

“Ik zat met mijn hoofd vooral bij de aflossing en ik zag het niet zitten om fysieke probleempjes op te lopen, dat speelde toch een beetje in het hoofd. Ik was heel relaxed en gefocust op het halen van het goede ritme, en dat is gelukt”, analyseerde de 28-jarige Borlée zijn wedstrijd.

Borlée kwam in zijn reeks uit tegen levende legende Usain Bolt, al leek dat hem niet te intimideren. “Ik had me voorbereid om tegen hem te lopen. Ik weet goed genoeg dat ik met hem op de afstand niet kan concurreren. Ik heb me echt op mijn eigen wedstrijd geconcentreerd, op wat ik moest doen.” (belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier