Atletiekfederatie: ‘Zuivere sport blijft het doel’

© Reuters

Volgens de Internationale Atletiekfederatie (IAAF) neemt de geloofwaardigheid van de atletiek toe telkens een nieuw dopinggeval aan het licht komt.

Telkens een nieuw dopinggeval aan het licht komt, neemt de geloofwaardigheid van de atletiek toe. Dat meldt de Internationale Atletiekfederatie (IAAF) naar aanleiding van de positieve dopingtesten van de sprinters Tyson Gay en Asafa Powell. “Het engagement van de IAAF op het vlak van dopingbestrijding in de atletiek is onwrikbaar”, stelt IAAF-woordvoerder Nick Davies in een persbericht. “De geloofwaardigheid van ons antidopingprogramma en van de atletiek neemt toe telkens we een nieuw dopinggeval aan het licht kunnen brengen. We genieten de steun van alle atleten, trainers en verantwoordelijken die geloven in een cleane sport.”

“We hebben een ethische plicht tegenover de meerderheid van de atleten die gelooft in een zuivere sport”, zo luidt het communiqué. “Het is voor hen dat we een gesofisticeerd antidopingprogramma op poten hebben gezet. Het feit dat we in staat zijn om de atleten op te sporen die ons antidopingreglement met de voeten treden, moet in dit opzicht begrepen worden.”

Dopingzondaars

De atletiekwereld werd op minder dan een maand van het WK in Moskou (10-18 augustus), opgeschrikt door de berichten dat de Amerikaan Tyson Gay (onbekend product) en de Jamaicaan Asafa Powell (stimulans oxilofrine) een positieve dopingtest hebben afgeleverd. Gay (9.69) is op de 100m na Usain Bolt de tweede snelste mens aller tijden, Powell (9.72) staat vierde op de ranglijst. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier