Axel Witsel debuteert bij Zenit met 0-2 nederlaag tegen Terek Grozny

(Belga) Rode Duivel Axel Witsel heeft vrijdagavond zijn eerste speelminuten gekregen bij zijn nieuwe club Zenit Sint-Petersburg, dat op de achtste speeldag in de Russische voetbalcompetitie tegen een 0-2 thuisnederlaag aanliep tegen Terek Grozny.

Witsel, die voor 40 miljoen euro werd overgenomen van Benfica Lissabon, mocht in de 69e minuut invallen voor Zyryanov. In de slotfase liep de thuisploeg echter nog tegen twee tegendoelpunten aan. De ingevallen Ailton bracht Terek op voorsprong, Lebedenko zette in de toegevoegde tijd de 0-2 eindstand op het scorebord in het Petrovskystadion. Door de nederlaag moet Zenit de leidersplaats in Rusland afstaan aan het verrassend sterk gestarte Terek. Bij Zenit speelde collega-Rode Duivel Nicolas Lombaerts de hele wedstrijd in de verdediging. Bij Terek moest Jonathan Legear wachten tot de 89e minuut om in te vallen. (JDH)