B-elftal Anderlecht pakt punt in Leuven, Vargas viert rentree

(Belga) Leider RSC Anderlecht is in de openingswedstrijd van de vijfde speeldag in de Pro League niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel bij Oud-Heverlee Leuven. Sacha Iakovenko zette de bezoekers, die met een B-elftal aan de aftrap verschenen, na tien minuten op voorsprong. Sawaneh Ibou scoorde nog voor de rust de gelijkmaker. Bij Anderlecht vierde de ingevallen Venezolaan Ronald Vargas zijn rentree na meer dan een jaar blessureleed.

Met de terugwedstrijd in de play-offs van de Champions League tegen het Cypriotische AEL Limassol in het achterhoofd liet coach John van den Brom enkele basisspelers rusten. Doelman Silvio Proto, Guillaume Gillet, Dieumerci Mbokani, Cheikhou Kouyaté en Lucas Biglia werden niet geselecteerd voor de lastige verplaatsing naar Den Dreef. Met Marcin Wasilewski startte nog een basisspeler op de bank. Anderlecht begon snedig en na tien minuten opende Iakovenko de score tegen zijn ex-ploeg (0-1). Gaandeweg kwam de thuisploeg echter beter in de wedstrijd en op het halfuur zorgde Ibou voor de gelijkmaker. Na de pauze volgden er nog kansen voor beide ploegen, maar gescoord werd er niet meer. Dankzij het gelijkspel is Paars-wit voorlopig alleen leider met 11 punten. Oud-Heverlee Leuven nestelt zich met zes punten in de middenmoot. Straks gaat Lierse op bezoek bij Cercle Brugge. KV Kortrijk ontvangt rode lantaarn Waasland-Beveren en Beerschot gaat tegen Charleroi op zoek naar de eerste driepunter. Zondag staan er met Standard-KV Mechelen, AA Gent-Lokeren, Racing Genk-Zulte Waregem en Bergen-Club Brugge nog vier competitiewedstrijden op het programma. (DTM)