Bacca en Sevilla aan het feest (video)

© IMAGEGLOBE
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

De tweede speeldag in de Europa League stond weer garant voor enkele knappe goals. Onder andere Carlos Bacca scoorde voor Sevilla een pareltje… al had dat vooral te maken met de voorbereiding.

Sevilla won met 2-0 van Freiburg en staat aan de leiding in groep H van de Europa League. De Spanjaarden zijn Europees nu al zes wedstrijden ongeslagen, een groot contrast met de matige start van de rood-witten in de eigen Primera División, waar ze voorlopig slechts de veertiende plaats bekleden. Voor de Belgische voetbalfans is het misschien interessant om weten dat er met Carlos Bacca en Nicolas Pareja twee voormalige smaakmakers uit de Belgische competitie in de basis staan van Sevilla.

Bacca, vorig seizoen topschutter van Club Brugge, vindt ook in Spaanse loondienst de weg naar de netten. Tegen Freiburg lukte hij in de slotfase de bevrijdende 2-0, zijn derde treffer van het seizoen. Een beauty, al had dat meer te maken met het voorbereidende werk van Jairo Samperio. De twintigjarige Spaanse middenvelder van Sevilla. Hij dribbelt op wonderbaarlijke wijze twee tegenstanders in de middencirkel en steekt dan een half plein over om uiteindelijk Bacca het doelpunt op een schoteltje aan te bieden. Een knap staaltje techniek en speloverzicht.

Bekijk zelf de beelden, vanaf minuut 1:15

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier