Backbreaker: Vengeance

Deze nieuwe Xbox 360-editie kreeg een grafische upgrade en werd uitgebreid met extra functies.

In juni 2010 zag met Backbreaker een verdienstelijke, maar verre van perfecte nieuwe American Football-game het levenslicht. Zes maanden later verscheen het spel als iPhone-applicatie. Het is deze draagbare versie die nu als basis fungeert voor het downloadbare Backbreaker: Vengeance.

Deze nieuwe Xbox 360-editie kreeg een grafische upgrade en werd uitgebreid met extra functies. Vreemd genoeg is de ziel van de sport ergens halverwege het ontwikkelingsproces verloren gegaan.

Zo bestaat het spel uit drie minigames die zich focussen op het ontwijken van hindernissen, het tackelen van tegenstanders en het tijdig droppen van de bal in de end zone. Ballen schoppen en passeren alsook het deelnemen aan een volwaardige wedstrijd verdwijnen volledig naar de achtergrond.

De degelijke graphics kunnen niet maskeren dat de besturing onvoldoende nauwkeurig is om frustratieloos met de game aan de slag te gaan. Bij de online modus zijn zowel de besturing als de occasionele haperingen en vertragingen hardnekkige spelbedervers. Score: 5. (DD)

Platform: Xbox 360

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier