Barça, Baaarça! Droomvoetbal van Guardiola tot Messi

De Belg Raf Willems schreef met ‘Barça, Baaarça! Droomvoetbal van Guardiola tot Messi’ het eerste Vlaamse boek over FC Barcelona.

De auteur weet waar hij het over heeft: hij schreef al meer dan twintig voetbalgerelateerde boeken en werkte samen met de Belgische fanclub ‘Penya fanatiek Barcelona’ van het Spaanse FCB.

Willems dompelt zich onder in de boeiende cultuur van Camp Nou en de supporters, la gent blaugrana. Hij probeert de Barcelonese dreamteams (I, II, III en IV) van de voorbije twee decennia te ontleden.

Van de wonderjaren van Cruijff tot de perfectie van Guardiola, de drie Braziliaanse balkunstenaars die de harten sneller deden slaan (Romario, Rivaldo en Ronaldo) en het geniale duo Xavi-Iniesta dat de naam ’tiquitaca-tweeling’ kreeg: alles komt aan bod.

Oud-speler Giovanni van Bronckhorst vertelt over zijn periode bij Barcelona en blaugrana-aanbidder Johan Boskamp krijgt een eigen intermezzo in het boek: “Het huidige team van FC Barcelona? Fe-no-me-naal maal zes.”

Tussen de voetbalpassages door gaat Willems op zoek naar de betekenis van ‘som la gent de blaugrana’ (wij zijn het blauw-rode volk), ook wel het Barcelonisme genoemd. Barça Baaarça!

Droomvoetbal van Guardiola tot Messi is een must voor iedereen die blauw-rood bloedt. (MSA)

‘Barça Baaarça! Droomvoetbal van Guardiola tot Messi’ verrscheen bij Uitgeverij Lannoo, telt 163 pagina’s en kost € 19,99.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier