Barcelona brengt pakkend eerbetoon aan ‘fantastische kapitein’ Carles Puyol (video)

© AFP

FC Barcelona heeft afscheid genomen van zijn aanvoerder Carles Puyol (36).

FC Barcelona heeft afscheid genomen van zijn aanvoerder Carles Puyol. De Spaanse verdediger, die zijn hele carrière bij Barcelona speelde, besliste Barça te verlaten nadat hij de afgelopen twee jaar geplaagd werd door verschillende blessures.

Puyol lijkt zelfs een punt te willen zetten achter zijn carrière, al is dat nog niet helemaal duidelijk. ‘Ik zou moeilijk elders kunnen spelen,’ zei Puyol. ‘Ik wil nu eerst mijn knieproblemen in orde brengen.’

De 36-jarige verdediger was erg geëmotioneerd tijdens de hommage in Camp Nou. ‘Mijn knie reageert niet goed. Ik moet eerlijk zijn met de ploeg die me heeft aangeworven. Ik mag niemand een rad voor de ogen draaien, ook mezelf niet.’

Puyol zal zaterdag niet spelen in het competitieduel tegen Atlético Madrid, beslissend voor de landstitel.

Tot slot verklaarde Puyol dat hij de band met Barça wilde behouden. Hij ziet mogelijk een toekomst voor zichzelf als jeugdtrainer.

Clubicoon

Puyol speelde sinds 1999 voor Barcelona. In zijn 15-jarige carrière bij de ‘Blaugrana’ veroverde hij onder andere zes keer de Spaanse landstitel en drie keer de Champions League. Hij mag zich daarom de meest succesvolle aanvoerder in de clubgeschiedenis noemen.

Net voor de hommage plaatste Barcelona een pakkend eerbetoon aan Puyol op het internet: ‘Voor een fantastische kapitein’.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier