Bart Swings zoekt financiële steun bij fans

© Belga

Bart Swings en enkele andere Belgische schaatsers willen de voorbereiding op de Olympische Winterspelen van februari 2014 in Sotchi financieren door middel van crowdfunding.

Volgens Bart Veldkamp, de Nederlandse schaatscoach en manager van Swings, is het mogelijk om zo 300.000 à 400.000 euro te verzamelen. Veldkamp heeft de afgelopen maanden tevergeefs geprobeerd bedrijven te interesseren om zijn schaatsploeg te steunen. ‘Sponsoring is momenteel erg zwaar’, stelt hij vast. ‘Op deze manier kunnen de Belgen laten zien dat ze achter Bart Swings staan.’

Met het geld dat binnenkomt, betalen de schaatsers onder meer de kosten van trainingskampen en trekken ze paramedische assistentie aan.

Swings, die vorige week als inline skater vier medailles won op de Wereldspelen in Cali, lijkt met snowboarder Seppe Smits dé enige Belgische kanshebber op eremetaal in Sotchi. ‘Het zou super zijn om Sven Kramer (Nederlandse schaatsvedette, nvdr.) op deze manier met steun van Belgen en misschien ook Nederlanders te achterhalen’, zegt hij zelf. Naast Bart Swings bestaat de schaatsploeg uit zijn broer Maarten, Ferre Spruyt en Wannes van Praet, die allen ook skeeleren en zich hebben verenigd in de Stichting4Skating.

Steun

De actie zal tot 1 oktober duren. Belangstellenden kunnen er voor kiezen trainingskampen, vliegtickets of sportkleding te sponsoren. Als ze 65 euro doneren krijgen ze daarvoor in ieder geval een exclusieve schaatsmuts. Geldschieters die 2.500 euro neerleggen, ontvangen kaartjes voor schaatswedstrijden en mogen twee dagen met de ploeg op trainingskamp. De steun komt naast die van het BOIC en het BLOSO.

Alle info op www.steunbartswings.be. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier