Basket Brussels speelt op de Heizel: straks permanent?

Serge Crevecoeur, trainer van Basic-Fit Brussels. © BELGA
Jonas Creteur
Jonas Creteur Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Basketbaleersteklasser Basic-Fit Brussels speelt zaterdag om 20.30 uur tegen de Antwerp Giants voor het tweede jaar zijn zogenaamde Wilink Game. Deze keer in Paleis 12 op de Heizel, voor zo’n 6000 toeschouwers. Tijdens de bekerfinale voetbal dus. Voorzitter André Kandelaer legt uit hoe dat komt.

Vorig jaar trad Brussels, dat normaal in het sportcomplex in Neder-Over-Heembeek zijn matchen afwerkt, in Vorst Nationaal aan tegen Charleroi. Een succes: 6900 toeschouwers (een record voor Brussel) en 200.000 kijkers voor de live-uitzending op RTBF. Voor de tweede editie van de Wilink Game wordt, op verzoek van de stad Brussel, op 18 maart verhuisd naar Paleis 12 van de Heizel. Op hetzelfde moment als de bekerfinale voetbal, even verderop. “Oorspronkelijk was die finale voorzien om 16 uur, maar dat is in laatste instantie veranderd”, zegt Brusselsvoorzitter André De Kandelaer. “Op parkeerplaatsen na zullen wij geen echte last ondervinden, de Brusselse basketbalfan is niet geïnteresseerd in Oostende of Zulte Waregem. En ook onze viparrangementen, zo’n 350, gingen vlot van de hand.”

Brussels moet voor zijn Wilink Game weer uitwijken, in afwachting van een nieuwe zaal. “De locatie ligt al min of meer vast: in de Madridstraat, naast de Trade Mart, niet ver van het Atomium”, vertelt De Kandelaer. “Daar staat nog een oud gebouw dat eigendom is van de stad Brussel en dat zal worden afgebroken. In de plaats komt een nieuwe zaal van zo’n 3500 à 4000 plaatsen. De kostprijs: 15 à 20 miljoen euro, grotendeels gefinancierd door de verhuur van de commerciële ruimtes in de zaal en door privé-investeerders. Twee contacten zijn vrij concreet, maar ook het Brussels Gewest en de stad moeten hun steentje bijdragen. We hebben al enkele projecten opgestuurd, maar het laatste wat ik vernomen heb, is dat er nu ‘een budget wordt vrijgemaakt voor een studie over de implementatie van de zaal op die locatie…’ Tijdens de huidige legislatuur zal er dus zeker niets meer gebouwd worden. Jammer, want niet alleen wij, als eersteklasser, hebben zo’n nieuwe zaal nodig om ons budget op te krikken. Er is ook een nijpend plaatstekort voor jeugdspelers.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier