Basketbal: België vermorzelt Zwitserland

© Belga

In de voorronde voor het EK van 2013 klopten de Belgian Lions Zwitserland met 98-49. De Belgen blijven op koers voor een ticket naar Eurobasket in Slovenië.

In hun tweede kwalificatiewedstrijd voor het EK gaven de Belgian Lions in de Anterpse Lotto-arena basketballes aan Zwitserland. Bij de rust stonden de Belgen 52-29 voor.

Ook Finland ongeslagen

In hun eerste wedstrijd hadden de Belgen al met 57-64 gewonnen van Polen. Finland, dat dinsdag met 79-81 ging winnen in Polen, is het enige andere land dat ook nog ongeslagen is in groep E.

Vrijdag nemen de Belgen het in Helsinki tegen de Finnen op. De eerste twee van de groep en de beste vier nummers drie van de zes groepen plaatsen zich voor de eindronde in Slovenië.

Sterke start
De manschappen van bondscoach Eddy Casteels begonnen uitstekend aan het duel met de bescheiden Zwitsers, die hun enige sterspeler Tabo Sefolosha (van NBA-finalist Oklahoma City) misten.

Ze namen snel een 5-0 voorsprong en sloten het eerste kwart met 27-8 af. In het tweede kwart reageerden de Zwitsers met een 9-21, maar dankzij een 14-0 tussensprint sloten de Belgen ook dat kwart nog winnend af (25-21).

Dubbel zoveel punten

Na de rust gingen de Lions op hun elan door. In het derde kwart werd het 19-13, in het vierde 27-7, zodat de Belgen exact met het dubbel van de punten van de Zwitsers eindigden. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier