Bayer Leverkusen-spelers moeten Messi-shirt inleveren

© Reuters

Sportief directeur Rudi Völler maakt een einde aan geruzie in de kleedkamer, meldt het Duitse weekblad Bild.

De populariteit van Lionel Messi kent niet alleen hoogtepunten bij de voetballiefhebbers maar ook bij zijn collega’s. Leverkusen-verdedigers Michal Kadlec en Manuel Friedrich hadden hun zinnen op hetzelfde shirt gezet en kregen ruzie in de spelerstunnel.
De Tsjech had de Argentijnse drievoudige Wereldvoetballer van het Jaar al voor de wedstrijd aangesproken om het wedstrijdshirt te bemachtigen. De ruil vond plaats tijdens de rust.

Kapers op de kust
Wat hij niet wist, was dat er kapers op de kust waren, genaamd Manuel Friedriech. Zijn ploegmaat in de defensie ontvreemdde het kleinood nog tijdens de rust. Uiteindelijk kreeg de 28-jarige Tsjechische international nog een kans na de wedstrijd om in het bezit te komen van een shirt van de balgoochelaar.

Rudi Völler De 51-jarige winnaar van de wereldbeker in 1990 vindt het gedrag een beetje te veel van het goede: “90 procent van de spelers waren met de wedstrijd bezig”. De Duitse sportief directeur bij Leverkusen is razend op de ‘bedelende’ spelers. “Ik garandeer dat beide spelers hun Messi-shirt voor het goede doel zullen verkopen”.

Terugwedstrijd
Bayer Leverkusen verloor roemloos in de achtste finale van FC Barcelona met 1-3 en maakt weinig kans om het tij te keren in de terugwedstrijd. De 24-jarige ploegmaat en tevens Leverkusen-verdediger Gonzalo Castro zag het souvenir voor zijn neus voorbijgaan. Hij zou in de terugwedstrijd ook zijn kans wagen. (SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier