Bebloede baseballknuppel gevonden bij Oscar Pistorius

© AFP

De Zuid-Afrikaanse politie heeft in het huis van atleet Oscar Pistorius ook een baseballbat vol bloed gevonden. Volgens een anonieme bron zou al gebleken zijn dat de schedel van het slachtoffer verbrijzeld is.

Na de moord op vriendin Reeva Steenkamp heeft de Zuid-Afrikaanse politie in het huis van atleet Oscar Pistorius ook een baseballbat vol bloed gevonden. Dat meldt het weekblad City Press. Volgens een anonieme bron moet de politie nog uitmaken welk bloed op de knuppel zit, maar zou al gebleken zijn dat de schedel van het slachtoffer verbrijzeld is.

Volgens City Press twijfelt de politie tussen drie hypotheses: dat Pistorius zijn vriendin aanviel met de knuppel, dat hij het ding gebruikte om de deur in te beuken van de badkamer waar ze zich verschalkt had, of dat ze geprobeerd heeft zich ermee te verdedigen.

De bewering van ‘Blade Runner’ als zou hij zijn vriendin aanzien hebben voor een inbreker, wijst de politie volgens drie bronnen van het weekblad van de hand. Volgens City Press hebben de onderzoekers intussen een stevig dossier – “solid as a rock” – samengesteld tegen Pistorius. Pistorius heeft bij zijn in beschuldigingstelling de beschuldigingen ontkend. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier