Beckham ambieert oprichting voetbalploeg in Miami

© Reuters

David Beckham zou gesprekken voeren om in Miami te starten met een nieuwe professionele voetbalploeg.

Nu David Beckham een punt heeft geplaatst achter zijn spelerscarrière, heeft hij de handen vrij voor andere projecten. Mogelijk zet de 38-jarige Engelsman zijn schouders onder een nieuwe professionele voetbalploeg in Miami. De Amerikaanse grootstad heeft momenteel geen team in de Major League Soccer (MLS).

Beckham kent de MLS-competitie goed want tussen 2007 en 2012 speelde hij voor LA Galaxy. In het kader van dit nieuwe project knoopte ‘Becks’ al gesprekken aan met Carlos Gimenez, de burgemeester van Miami-Dade County. Hij ging in Florida ook al het Sun Life Stadium en het Florida International University Stadium bezichtigen als mogelijke thuishavens voor de nieuwe ploeg.

“Wij staan zeker open voor de mogelijkheid om opnieuw een professionele voetbalploeg in Miami te huisvesten”, zegt Carlos Gimenez. “In onze stad leven mensen die vanuit de hele wereld afkomstig zijn. Zij vormen de ideale markt voor de MLS. David Beckham is de geknipte persoon om dit project te verwezelijken.”

Tussen 1998 en 2001 speelde Miami Fusion in Fort Lauderdale in de MLS-competitie, maar dat werd geen succes. De ploeg werd al snel opgedoekt. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier