Beerschot in slotfase voorbij Standard

(Belga) Beerschot heeft vanavond in het olympisch stadion in Antwerpen de slotwedstrijd van de zevende speeldag in de Pro League met 3-2 gewonnen van Standard.

Beerschot kwam iets na het halfuur op voorsprong via Elimane Coulibaly (34.), die de rebound na een vrije trap in doel kopte. Iets na de rust stelde Ezekiel (51.) gelijk, tien minuten later stonden de Rouches zelfs op voorsprong na een strafschopdoelpunt van Nacho Gonzalez (61.) na een overtreding van doelman Stijn Stijnen op de doorgebroken Ezekiel. De thuisploeg bleef echter kansen creëren en dankzij doelpunten van Joachim Mununga (77.) en opnieuw Coulibaly (87.) bleven de drie punten op het Kiel. In de stand springt Beerschot met tien punten naar de negende plaats, Standard is met evenveel punten zevende. (DLA)