Beker van België – Gent en Anderlecht houden kansen gaaf in kwartfinale

(Belga) AA Gent en Anderlecht hebben 1-1 gelijkgespeeld in de heenwedstrijd van de kwartfinale van de Beker van België. Anderlecht kwam vroeg op voorsprong via Milan Jovanovic, maar op het kwartier tikte de fel gecontesteerde Ilombe Mboyo de gelijkmaker binnen.

Bij AA Gent stond Ilombe Mboyo gewoon in de basis na zijn aanvaring met de fans afgelopen weekend. Anderlecht-coach John van den Brom kon geen beroep doen op Dieumerci Mbokani en Tom De Sutter, die beiden geveld waren door de griep. Al na vijf minuten hield Silvio Proto Jordan Remacle van de 1-0, de doelman ranselde een vrije trap uit de winkelhaak. Enkele minuten later kreeg Massimo Bruno wat ruimte op de rechterflank, hij bracht voor en Milan Jovanovic tikte de openingstreffer tegen de netten voor paarswit. Op het kwartier prikte Gent scherp tegen, via Yaya Soumahoro. De Ivoriaan trof de lat, maar Mboyo was goed gevolgd. De tweede helft begon zoals de eerste eindigde: Anderlecht had het meeste balbezit, maar deed daar weinig mee. Op het uur trapte Bruno een afvallende bal binnen, maar scheidsrechter Sébastien Delferière keurde het doelpunt af wegens een voorafgaande fout van Bram Nuytinck op Gent-doelman Sergio Padt. Beide ploegen leken er niet veel zin meer in te hebben en verzoenden zich met het gelijkspel. Op het einde kwam Anderlecht nog het dichtst bij de winnende treffer, maar Kanu besloot op Sergio Padt. De terugwedstrijd volgt op woensdag 16 januari in het Constant Vandenstockstadion. . (VIRGINIE LEFOUR)