Belgen in het buitenland – Alderweireld debuteert met 1-0 nederlaag bij Atletico na owngoal Courtois

(Belga) Rode Duivel Toby Alderweireld heeft zijn debuut voor Atletico Madrid zaterdag niet met een overwinning kunnen vieren. Atletico leed een 1-0 nederlaag op het veld van Espanyol Barcelona. Doelman Thibaut Courtois werkte in de 54e minuut een voorzet ongelukkig in eigen doel.

Het betekende voor Atletico na acht gewonnen wedstrijden het eerste puntenverlies van het seizoen. Ook Barcelona slaagde er niet in het record te evenaren van Real Madrid, dat in het seizoen 1968-1969 met negen zeges startte. Barcelona, met Lionel Messi alleen de laatste 25 minuten op het terrein, moest bij Osasuna vrede nemen met een doelpuntloos gelijkspel. Atletico miste zo de kans om alleen op kop te komen in de Primera Division. Het volgt nu op één punt van Barcelona. Real Madrid, dat zaterdag wel won, 2-0 tegen Malaga, is op drie punten derde. Trainer Diego Simeone had Alderweireld voor het eerst een basisplaats gegeven en liet de verdediger ook 90 minuten tussen de lijnen staan. Voor Courtois liep het mis kort nadat hij zijn team met een dubbele redding overeind gehouden had. Het sluitstuk van de Rode Duivels miskeek zich op een scherpe voorzet van Juan Fuentes van op links en devieerde de bal in eigen doel. In de slotfase trok de doelman nog mee in de aanval, maar dat leverde hem alleen een gele kaart op. . (Belga)