Belgen in het buitenland – Arsenal komt opnieuw aan de leiding na zege tegen Cardiff City

(Belga) Arsenal heeft op nieuwjaarsdag de drie punten gepakt tegen Cardiff City. Op de 20e speeldag van de Premier League snelden Theo Walcott en co. naar een een 2-0 zege.

Arsenal vond tegen Cardiff pas in de slotfase de weg naar het doel. Thomas Vermaelen mocht een minuut voor het eindsignaal invallen voor doelpuntenmaker Nicklas Bendtner. Walcott legde de eindstand vast. De ‘Gunners’ springen opnieuw naar de leidersplaats. Met 45 punten tellen ze een punt meer dan Manchester City. Eden Hazard ging met Chelsea op bezoek bij Southampton, waar de ‘Blues’ met 0-3 wonnen. Hazard, die de assist gaf voor de 0-3 van Oscar, moest na 85 minuten naar de kant. Kevin De Bruyne zat opnieuw in de tribune. In de stand is Chelsea derde met 43 punten. Simon Mignolet (Liverpool) hield de drie punten thuis tegen Hull City. De Rode Duivel moest zich op Anfield geen enkele keer omdraaien. Daniel Agger en de onvermijdelijke Luis Suarez, met zijn 20e doelpunt van het seizoen, zorgden voor de 2-0 eindstand. Liverpool prijkt op de vierde plaats met 39 punten. Romelu Lukaku en Kevin Mirallas speelden met Everton 1-1 gelijk bij Stoke City. Mirallas was bij de ‘Toffees’, nu vijfde in de stand, onfortuinlijk. In de eerste helft raakte hij tweemaal het doelhout. Mirallas speelde de hele wedstrijd, Lukaku werd in de 81e minuut vervangen. Het Aston Villa van Christian Benteke versloeg rode lantaarn Sunderland met 0-1. Benteke maakte zijn wederoptreden na een knieblessure en stond 90 minuten op het veld. (Belga)