Belgen in het buitenland – Benteke meteen twee keer aan het kanon bij Aston Villa

(Belga) Twee treffers van Rode Duivel Christian Benteke hebben Aston Villa aan een verrassende 1-3 zege geholpen op het veld van Arsenal, zaterdag op de openingsspeeldag in de Engelse Premier League.

De Franse international Johan Giroud opende na zes minuten de score voor de thuisploeg, maar Benteke zette na 23 minuten de gelijkmaker op het bord. Arsenal-doelman Szczesny stopte in eerste instantie zijn strafschop, maar Benteke kopte in de rebound de 1-1 toch in doel. Vlak na het uur zette Benteke zijn tweede elfmeter van de namiddag feilloos om (1-2). In de slotfase scoorde de Spanjaard Antonio Luna op de counter de 1-3. Bij Arsenal ontbrak de geblesseerde Thomas Vermaelen. In Norwich City-Everton (2-2) verschenen Kevin Mirallas en sterkhouder Marouane Fellaini aan de aftrap. ‘Big Fella’ mocht de hele wedstrijd blijven staan, Mirallas werd na 70 minuten naar de kant gehaald. Eerder op de dag was er ook al een glansrol weggelegd voor doelman Simon Mignolet bij zijn nieuwe werkgever Liverpool. ‘Big Si’, die in het tussenseizoen overkwam van Sunderland, ontpopte zich tot matchwinnaar in het thuisduel tegen Stoke City (1-0) door in de slotfase een strafschop van Walters uit zijn doel te ranselen. Ook de rebound van Jones strandde op een uitstekende Mignolet. Daniel Sturridge zorgde kort voor rust voor de enige treffer van de wedstrijd. (Belga)