Belgen in het buitenland – Manchester United laat punten liggen in Cardiff

(Belga) Manchester United heeft zondag op de twaalfde speeldag in de Premier League 2-2 gelijkgespeeld op het veld van het Welshe Cardiff City.

United, met Rode Duivel Marouane Fellaini en Adnan Januzaj in de basis, kwam twee keer op voorsprong in het Cardiff City Stadium. Wayne Rooney opende na een kwartier de score voor de Mancunians, maar op het halfuur lukte Fraizer Campbell (ex-Antwerp) de gelijkmaker tegen zijn ex-ploeg. De bezoekers mochten echter met een 1-2 voorsprong gaan rusten, na een doelpunt van Patrice Evra in de 45e minuut. Na de pauze ging Cardiff City op zoek naar de gelijkmaker. ManU, waar Januzaj na 68 minuten naar de kant werd gehaald, leek stand te houden, maar uiteindelijk bezorgde Kim Bo-Kyung de thuisploeg in de toegevoegde tijd alsnog een punt. In de stand moet Manchester United voorlopig nog vrede nemen met een plaats in de subtop. Met 21 punten uit twaalf wedstrijden staat het team van David Moyes op de zesde plaats, op zeven punten van leider Arsenal. Cardiff City is vijftiende met dertien punten op de teller. (Belga)