Belgen in het buitenland – Simon Mignolet (Liverpool) boekt ruime zege tegen West Ham

(Belga) Het Liverpool van Simon Mignolet klimt naar de tweede plaats in de Premier League na een 4-1 zege tegen West Ham. De wedstrijd van zaterdag werd gekleurd door drie owngoals, waarvan een in het doel van de Rode Duivel belandde.

Mignolet werd in de 66e minuut verrast door de Slovaak Martin Skrtel. Aan de andere kant van het veld verschalkten Demel (42.) en O’Brien (84.) hun eigen doelman. Sakho liet kort na de rust de 2-0 optekenen. Luis Suarez scoorde in de 81e minuut de 3-1. De ‘Reds’ hebben na 15 speeldagen 30 punten, vier minder dan leider Arsenal, dat zondag Everton ontvangt. Liverpool deelt de tweede plaats met het Chelsea van Eden Hazard, dat zaterdag met 3-2 verloor van Stoke City. Hazard speelde de volledige wedstrijd mee, maar kon geen vervolg breien aan zijn glansrol in de wedstrijd tegen Sunderland van afgelopen woensdag. André Schürrle bracht de bezoekers op voorsprong (9.) en maakte na de rust ook het tweede doelpunt voor de ‘Blues’. De treffers van Crouch (42.), Ireland (50.) en Assaidi (90.) waren echter voldoende voor de zege van Stoke. Vincent Kompany leidde 90 minuten lang de achterhoede van Manchester City, dat 1-1 gelijkspeelde in en tegen Southampton. Aguero opende in de 10e minuut de score voor de ‘Citizens’, Osvaldo lukte in de 42e minuut de gelijkmaker. (Belga)