Belgen in Rio tijdens het weekend: medaillekans in 4×400 meter

Kevin Borlée als slotloper in de 4x400 meter © BELGA

Op de slotdagen van de Olympische Spelen komen nog enkele Belgen in het vizier.

Zaterdag om 22u35 Braziliaanse tijd (zondagochtend 3u35 in België) lopen de Belgian Tornados in Rio de Janeiro de finale van de 4×400 meter.

De Europese kampioenen van Amsterdam eindigden in hun reeks in 2:59.25 -een nieuw nationaal record- en ze liepen de derde tijd van alle finalisten. Een zevende Belgische medaille hoort dus tot de mogelijkheden.

Claire Michel en Katrien Verstuyft starten om 16 uur Belgische tijd in Fort Copacabana aan hun olympische triatlon, goed voor 1,5 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen. Marten Van Riel stuntte donderdag met een zesde plaats bij de mannen. Bondscoach Nick Baelus hoopt op een top twintig voor Michel en Verstuyft. Voor Githa Michiels klinkt om 17u30 Belgische tijd het startschot voor haar mountainbikewedstrijd. Zij mikt op een plaats bij de eerste vijftien.

Chloé Leurquin werkt op de Olympic Golf Course haar laatste achttien holes af. Na drie rondes staat de in Rio geboren Belgische op een teleurstellende 54e plaats.

Marathon

Op zondag lopen Florent Caelen, Koen Naert en Willem Van Schuerbeeck de marathon (start om 14u30 Belgische tijd), en komen Ruben Scheire en Jens Schuermans aan de slag in de mountainbike (vanaf 17u30 Belgische tijd).

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier