Belgen rekenen op Rode Duivels voor heus volksfeest

© Belga
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

Heel het land is klaar voor de eerste WK-match van de Rode Duivels. Het enige wat nog ontbreekt om vanavond een heus volksfeest te ontketenen, is een zege tegen Algerije. Eén ding staat vast: er zal veel bier vloeien.

In tal van steden en gemeenten over het hele land staan grote schermen opgesteld om België – Algerije (en de andere WK-duels) van de Rode Duivels, live te volgen samen met andere supporters. Op heel wat plaatsen worden tijdens de wedstrijd zelf pinten bier aan één euro verkocht.

Koning Boudewijnstadion

Ook op de esplanade van het Koning Boudewijnstadion in Brussel worden de WK-wedstrijden van de Rode Duivels uitgezonden op twee grote schermen. De deuren gaan telkens drie uur voor de wedstrijd open en er zal vanaf dat tijdstip ook gratis animatie worden voorzien. Na de wedstrijden die om 18u van start gaan, sluiten de deuren om 23u30, na de wedstrijden van 22u is dat om 1u. Het evenement is gratis en er zullen drank- en eetstandjes aanwezig zijn op de site.

In Mechelen staat een grote tent met in het midden twee grote schermen. Er worden 700 mensen verwacht en daarom zijn maar liefst twintig vaten bier voorzien.

In Gent kan de wedstrijd tegen Algerije onder andere in de Ghelamco Arena worden gevolgd op groot scherm.

Dance with the Devils

In het Antwerpse Sportpaleis, Vorst Nationaal en de Spiroudôme in Charleroi organiseert de Belgische Voetbalbond (KBVB) in samenwerking met Studio Brussel en Vivacité de eerste ‘Dance with the Devils’-concerten.

In het Sportpaleis zullen voetbalfans tot vlak voor de aftrap kunnen genieten van optredens van Coely en Triggerfinger. De wedstrijd tegen Algerije komt rechtstreeks op het grootste scherm van het land: 20 meter op 13 meter, haarscherp beeld in full HD. Na de match neemt Gunther D met special guest 2 Fabiola het Sportpaleis over, waarna nog een afterparty volgt op de beats van Netsky. Er zijn nog steeds tickets verkrijgbaar, meer info op sportpaleis.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier