Belgian Bullets doen het goed op training

© Belga

De Belgische bobsleemeisjes blijven hoge ogen gooien op training in hun voorbereiding op de Olympische Winterspelen in Sotsji.

Op de Sanki-bobsleebaan in Krasnaya Polyana zetten ze vrijdag met 57.81 in de eerste run een vierde tijd neer, voorlopig tevens hun snelste trainingstijd op de olympische bobsleebaan. Bovendien kan het mogelijk nog sneller. “Nog vier trainingsruns om het bochtenwerk aan te passen”, meldden de Belgian Bullets nadien op Twitter.

In de tweede run klokten ze 58.19, waardoor ze in de stand drie plaatsen moesten prijsgeven. Opnieuw een opsteker dus voor stuurvrouw Elfje Willemsen en remster Hanna Mariën, die vorige week woensdag tijdens hun eerste trainingen 58.81 en 58.72 op de tabellen zetten. In hun tweede run waren ze toen zelfs de snelsten van alle deelneemsters.

Echter niet alle teams gingen toen voluit: heel wat duo’s beschouwden hun eerste trainingsrun immers als een verkenning van de baan en namen daarom een trage start. Nadien lag de training meer dan een week stil omdat er andere competities plaatsvonden op de Sanki-baan.

Vrijdag zette de Duitse medaillekandidate Cathleen Martini met 57.62 in de eerste run de snelste tijd neer. Even later was de Canadese regerende olympische kampioene Kaillie Humphries met 57.92 de snelste in de tweede run.

Zaterdag en zondag werken Willemsen en Mariën nog vier trainingsruns af in Krasnaya Polyana. De wedstrijd zelf vindt op dinsdag 18 en woensdag 19 februari plaats. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier