België juicht tweede keer op EK judo in Boedapest

© AFP

Na de zilveren medaille van Charline Van Snick behaalde Joachim Bottieau nu een bronzen medaille op het EK judo. In het weekend komen nog twee Belgen in actie.

Joachim Bottieau heeft op het EK judo in de Hongaarse hoofdstad Boedapest de bronzen medaille veroverd in de klasse tot 81 kilogram. Bottieau, vorig jaar op het EK in het Russische Chelyabinsk eveneens goed voor brons, kwam eerst in de halve finales uit tegen de Georgiër Avtandil Tchrikishvili, maar die haalde het nadat Bottieau shido kreeg, dat is het kleinste strafpunt.

In de herkansingen kwam Bottieau uit tegen de Georgiër Levan Tsiklauri. In de strijd om het felbegeerde brons haalde hij na een golden score (yuko).

Eerder op de dag greep Dirk Van Tichelt in de klasse tot 73 kilogram naast een medaille. In de herkansingen verloor hij met vier strafpunten achter zijn naam van de Georgiër Zebeda Rekhviashvili.

Eerder veroverde Charline Van Snick al zilver in de klasse tot 48 kg en zo bezorgde de nummer drie van de Olympische Spelen in Londen België op het EK een eerste medaille.

Zaterdag komen er met Toma Nikiforov (-100 kg) en Benjamin Harmegnies (+100 kg) nog twee Belgen op de tatami. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier