België naar het EK basketbal 2013

Wat de Rode Duivels al jaren niet meer geflikt hebben, doen de Belgian Lions voor de tweede keer op rij. De Belgische nationale basketbalploeg gaat naar het EK 2013 in Slovenië.

De Belgian Lions hebben zich dinsdag in Tirana geplaatst voor het EK basketbal dat in september 2013 plaatsvindt in Slovenië.

Albanië bood weinig weerstand, de Belgen haalden het met 46-82 (rust: 24-41). Door die overwinning plaatst België zich als een van de vier beste derdes in de kwalificaties.

Albanië slaagde er niet in een wedstrijd te winnen in de kwalificaties. In augustus waren de Belgian Lions al eens te sterk: 97-59.

De Zeeuw sterke man

De Belgen startten sterk in een lege zaal in Tirana. Na het eerste kwart stond het 11-21. De Lions gingen op hetzelfde elan door en gingen rusten met een 24-41 voorsprong.

Na rust diepten de Belgen hun voorsprong nog verder uit, tot een verschil van 22 punten: 41-63. In het laatste kwart drukten de Belgen nog eens door. De wedstrijd eindigde op 46-82.

Maxime De Zeeuw was de sterke man bij de Lions, met 20 punten, 10 rebounds en 3 assists.

Tweede EK op rij

Het is voor de Belgen de tweede opeenvolgende kwalificatie voor het EK. In 2011 verloren ze in Litouwen hun vijf groepswedstrijden.

Op 18 november wordt er geloot voor het Europees Kampioenschap in Slovenië. De wedstrijden worden afgewerkt tussen 4 en 22 september 2013. (Belga/TV)