België wint WK-finale tegen Duitsland… mocht het gaan om dierlijke vetten eten

Fans van de Rode Duivels in het Koning Boudewijnstadion. © BELGA
Simon Demeulemeester
Simon Demeulemeester Redacteur Knack

België wint het WK in Brazilië. Tenminste: als de competitie zou draaien om het eten van dierlijke vetten. Andere winnaars in ‘de beker van al de rest’: Iran (verkeersdoden), Frankrijk (meest aantal Oscarnominaties voor Beste Buitenlandse Film) en de VS (meeste aantal MacDonalds per inwoner)

Volgens Oxfam, de organisatie voor ontwikkelingssamenwerking, wint België de wereldbeker in Brazilië. Ook The Wall Street Journal doet dezelfde voorspelling. Tenminste: als het niet om voetbal zou gaan, maar om bijvoorbeeld gelijkheid (in het geval van Oxfam) of het eten van het meest dierlijke vetten (Wall Street Journal).

The Guardian schrijft dat op basis van cijfers van Oxfam België de wereldbekerfinale tegen Duitsland zou spelen en winnen, mocht het gaan om de kloof tussen arm en rijk in de beide landen. Engeland zou de laatste zestien ploegen niet halen. Spanje en Japan zouden verliezen in de halve finales.

De Zuid-Amerikaanse ploegen, die vandaag bovenaan de lijstjes van de gokkantoren staan, zouden het niet ver schoppen met de grootste inkomenskloven tussen de 10 procent rijksten en 40 procent armsten.

Rode kaarten voor Zuid-Amerikaanse landen

Rode kaarten geeft Oxfam aan Honduras, Colombia, Costa Rica, Chili, Argentinë en vijfvoudig wereldkampioen Brazilië – waar er overigens gigantische protesten aan de gang zijn tegen de ’te dure’ organisatie van de Wereldbeker Voetbal. Rusland en Ghana zouden ook een rode kaart krijgen, want zij zouden onderaan hun groepen eindigen.

Een gele kaart kregen de VS, Nigeria, Mexico, Algerije, Uruguay, Equador, Australië en Ivoorkust voor hun derde plaats in hun groep.

Dierlijke vetten eten

Ook The Wall Street Journal maakte een alternatieve ranking op: de wereldbeker van al de rest. België zou in die competitie winnaar worden qua dierlijke vetten eten, met 432 calorieën per hoofd van de bevolking per dag. Ook hier zouden we de finale tegen Duitsland spelen en winnen.

België wint, volgens de Wall Street Journal, de wereldbeker dierlijke vetten eten.
België wint, volgens de Wall Street Journal, de wereldbeker dierlijke vetten eten.© Wall Streey Journal

De eerste prijs voor het meeste aantal MacDonalds en Starbucks per hoofd van de bevolking gaat weinig verrassend naar de VS. Korea zou aan de haal gaan met de Wereldbeker bevokingsdichtheid met 486,8 mensen per vierkante kilometer. Australië bengelt hier achteraan met amper 2,9 mensen per vierkante kilometer.

Trieste winnaars

In de categorie trieste winnaars duiken op: Iran (meeste aantal verkeersdoden: 34,1 geschatte verkeersdoden per 100,000 mensen), Honduras (meeste moorden: 90,4 per 100.000 mensen), Bosnië-Herzegovina (Werkloosheid: 44,3 procent), VS (mensen met obesitas: 33 procent van de volwassenen).

Trotse winnaars

Mogen dan weer wel trots zijn: Japan om de levensverwachting (84,5 jaar), Zwitserland om haar Olympische medailles (40,1) en Nobelprijswinnaars (3,1 laureaten per miljoen inwoners) en Frankrijk om het aantal Oscarnominaties voor Beste Buitenlandse Film (36).

Winnaars, nuja…

Vreemde winnaars zijn dan weer, naast wij Belgen uiteraard, zijn Braziliëqua meest aantal ongetrouwde vrouwen ( 44,6 procent tussen de 45 en 49 jaar oud), Iran met het meest aantal getrouwde vrouwen (87,4 procent tussen 45 en 49), Ghana als grootste fruitetend land (350 caloriën per hoofd van de bevolking per dag) en Mexico met het meest aantal bedriegde zoogdieren (101).

Let op: in deze ranking werden enkel de 32 landen opgenomen die mogen deelnemen aan deze wereldbeker. Hierin werd dus niet de hele wereld opgenomen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier