België zesde op de 4×400 meter

© Belga

Europees kampioen België is er niet in geslaagd om een medaille te winnen in de 4×400 meter op de Olympische Spelen in Londen. Het Belgische team, gedragen door Kevin en Jonathan Borlée, werd zesde.

Kevin Borlée, Antoine Gillet, Jonathan Borlée en Michaël Bultheel klokten af op 3:01.83 . Het goud was voor de Bahama’s (2:56.72), dat de Verenigde Staten (2:57.05) en Trinidad & Tobago (2:59.40) afhield.

Sterke start

Europees kampioen België had zich donderdag met een zesde tijd voor de finale geplaatst. In vergelijking met die halve finale werd de ploeg omgegooid. Kevin Borlée begon als startloper en liet nummer twee Antoine Gillet in derde positie vertrekken.

Gillet moest drie plaatsen prijsgeven, maar Jonathan Borlée bracht de Belgen opnieuw naar de vijfde stek. Bultheel, die Nils Duerinck verving, zakte al snel opnieuw naar de zevende plaats, maar kon na een sterke finish nog beslag leggen op de zesde plaats.

Eén plaats lager dan in Beijing
Met hun 3:01.83 bleven de Belgen ruim twee seconden boven het Belgisch record (2:59.37), dat Kevin en Jonathan Borlée, Cédric Van Branteghem en Arnaud Ghislain op 23 augustus 2008 op de Spelen van Peking op de tabellen hadden gezet. In vergelijking met de Spelen van Beijing eindigt België één plaatsje lager in de finale.

De Bahama’s met Chris Brown, Demetrius Pinder, Michael Mathieu en Ramon Miller, liepen een sterke race en pakten verdiend goud. Miller ging in de laatste rechte lijn nog voorbij de Amerikaan Angelo Taylor. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier