Belgisch snookertalent Luca Brecel bekampt wereldtop

© Brecelluca.com

Het 15-jarige Belgische snookertalent Luca Brecel neemt het binnenkort op tegen drievoudig wereldkampioen Ronnie O’Sullivan.

Het 15-jarige Belgische snookertalent Luca Brecel neemt het binnenkort op tegen drievoudig wereldkampioen Ronnie O’Sullivan.

Luca Brecel mag op zaterdag 30 oktober aantreden tegen drievoudig wereldkampioen Ronnie O’Sullivan. Niet voor een partijtje gewoon snooker, maar op een Londens exhibitietoernooi waar volgens de regels van het Power-Snooker wordt gespeeld.

In die nieuwe spelvorm komen maar 9 rode ballen op tafel in plaats van de gebruikelijke 15, en wordt er veel meer tegen de klok gespeeld. Snel scoren is dus belangrijk.

Het deelnemersveld van het exhibitietornooi bestaat uit 7 wereldtoppers en Luca Brecel.

De jonge Maasmechelenaar werd gekozen vanwege zijn uitzonderlijke talent en zijn reputatie als snelle speler.

Brecel blijft nuchter en bescheiden, zegt ook zijn trainer Danny Moermans. “Deze wedstrijd is voor het plezier en het toernooi is vooral bedoeld als reclame voor de snookersport.”

Nochtans kan Brecel al behoorlijke adelbrieven voorleggen: in juni werd hij Europees kampioen, een maand nadat hij de jongste Belgische kampioen ooit was geworden. In zijn prille carrière versloeg hij al wereldtoppers als Jimmy White en Stephen Hendry.

Op de grote toernooien ontbreekt Brecel voorlopig nog, omdat daar een minimumleeftijd van 16 jaar geldt. “In dit overgangsjaar komt het eropaan veel te trainen en wedstrijdervaring op te doen”, zegt Moermans. “Het is de bedoeling nadien de overstap naar de profs te wagen.”

(Bram Vandecapelle)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier