Belgische beloften spelen 1-1 gelijk tegen Israël

(Belga) In een vriendschappelijke voetbalinterland hebben de Belgische beloften (-21) dinsdag op het veld van Zulte Waregem 1-1 gelijkgespeeld tegen Israël. Bij de rust stond de eindstand al op het bord.

Israël kwam tegen het spelbeeld in in de 17e minuut het eerst op voorsprong via Kiriat Shmone. Drie minuten later kopte Igor Vetokele België alweer langszij, op assist van Maxime Lestienne. De Belgen bleven domineren. Er volgden nog tal van kansen, maar geen doelpunt. Coach Johan Walem bracht in de twee periodes twee verschillende elftallen aan de aftrap. Alleen Standard-middenvelder Ibrahima Cissé speelde de volledige wedstrijd. In de eerste helft debuteerde Hans Vanaken (Lokeren), in de tweede helft was het de beurt aan Anderlecht-talent Yoeri Tielemans, 16 jaar, om zijn debuut te maken. België 1e helft: Colin Coosemans, Marnick Vermijl, Dino Arslanagic, Brandon Mechele, Laurens De Bock, Bernard Malanda, Maxime Lestienne, Ibrahima Cissé, Igor Vetokele, Hans Vanaken, Yannick Ferreira-Carrasco België 2e helft: Thomas Kaminski, Youri Tielemans, Thorgan Hazard, Paul-José Mpoku, Pierre-Yves Ngawa, Michy Batshuayi, Jordan Lukaku, Ibrahima Cissé, Jonathan Vervoort, Bruno Godeau, Hannes Van der Bruggen Israël: Barak Levy, Eliezer Dasa, Edward Gotlib, Ben Vahaba, Gizach Kinda, Niv Zrihan, Amir Agaiev (46. Diaa Sabi’a), Talb Tawatha, David Dor Micha, Ofir Mizrachi, Ahed Azzam . (Belga)