Belgische beloften starten met 2-0 zege tegen Cyprus in kwalificaties Euro 2015

(Belga) De Belgische beloften zijn maandag in Leuven met een 2-0 zege tegen Cyprus aan de kwalificaties voor Euro 2015 gestart.

Paul-José Mpoku (Standard) opende de score al in de derde minuut. In de 53e minuut legde Maxime Lestienne (Club Brugge) van op de penaltystip de eindstand vast. Het verschil had groter kunnen zijn, maar de jonge Belgen morsten met de kansen. Italië, Servië en Noord-Ierland zijn de andere tegenstanders in groep 9. De tien groepswinnaars en de beste vier tweedes spelen onderlinge barrageduels. De zeven winnaars daarvan spelen in juni 2015 de eindronde in Tsjechië. Twee spelers van Standard, Michy Batshuayi en Ibrahima Cissé, werden afgelopen weekend om disciplinaire redenen uit de kern gezet. “Zij hebben de gedragscode overtreden. Punt. We hebben genoeg jongens om hen te vervangen”, verklaarde bondscoach Johan Walem. “Dat betekent niet dat de deur definitief voor hen gesloten is. Ze zijn nog jong. Ik zal zeker nog met hen praten.” . (DCM)