Belgische hockeyvrouwen schieten tekort, deelname WK onzeker (video)

© Belga

In tegenstelling tot de mannen zijn de Belgische hockeyvrouwen nog niet zeker van deelname aan het WK hockey in 2014 in Den Haag.

De Belgische nationale vrouwenhockeyploeg beëindigt het World League-toernooi in Rotterdam op de zesde plaats. De Red Panthers verloren hun laatste klassementswedstrijd tegen Japan met 3-1. Bij de rust stonden ze al 2-0 achter.

België had het meeste balbezit maar de ploeg van coach Pascal Kina slaagde er niet in dat overwicht om te zetten in doelkansen. Pas zes minuten voor tijd maakte Anouk Raes de eerredder. Mits winst had België een goede kans om zich te plaatsen voor het WK van volgend jaar in Den Haag. Door dit verlies is de ploeg afhankelijk van de resultaten van andere landen.

Pascal Kina: ‘Dit is klote’

De Belgische vrouwenhockeyploeg was zwaar teleurgesteld na de zesde plaats tijdens de World League in Rotterdam. De nederlaag tegen Japan (1-3) kwam hard aan en in de kleedkamer vloeiden tranen.

“Klote”, was het eerste dat bondscoach Pascal Kina uitbracht. “Dit is de realiteit. We schieten op dit niveau nog tekort.” De Red Panthers hadden zich in de eerste tien minuten laten overrompelen. “We waren niet scherp genoeg. Japan kon komen en wij slaagden er niet in in te grijpen. Vermoeidheid kan geen argument zijn, Japan had er ook als vijf wedstrijden in tien dagen opzitten.”

De vijfde plaats had een grote kans op plaatsing voor het WK van volgend jaar in Den Haag geboden. Toch zijn de kansen door die zesde plek niet tot nul gereduceerd. “We hebben het echter niet meer in eigen hand”, beseft Kina. “Dat is iets wat mij ergert. Ik wil ongelooflijk gaag naar dat WK.”

Belgische mannen zeker van WK in Den Haag

De Belgische mannen daarentegen verzekerden zich voor het eerst in elf jaar wel van een ticket voor het WK van 2014 in Den Haag. België, vorig jaar vijfde op de Olympische Spelen, kwam in 2002 voor het laatst in actie op WK-niveau. Toen eindigden de Lions in Kuala Lumpur als veertiende. (Belga/INM)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier