Belgische meisjes U17 halen finale EK voetbal niet na 3-1 nederlaag tegen Polen

(Belga) De Belgische nationale voetbalploeg voor speelsters onder zeventien jaar is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van het EK in het Zwitserse Nyon. In de halve finales verloren de U17 meisjes van Polen met 3-1 (rust: 1-1).

In de 25e minuut bracht Katarzyna Konat Polen op voorsprong, maar vier minuten later kopte Tinne De Caigny op hoekschop de gelijkmaker binnen. Na rust bezorgden Paulina Dudek en Ewa Pajor Polen echter de 3-1 overwinning en een plaats in de finale. Vrijdag speelt de ploeg van coach Joëlle Piron om 12u om de derde plaats tegen de verliezer van het duel Spanje-Zweden, dat dinsdagnamiddag afgewerkt wordt. In april plaatsten de Belgische meisjes zich voor het EK, nadat ze de tweede en laatste kwalificatieronde als groepswinnaar afsloten. In Tongeren hielden ze titelverdediger Duitsland, Nederland en Denemarken achter zich. Speelden voor België: Diede Lemey, Jody Vangheluwe, Chloe Van Mingeroet, Margaux Van Ackere, Shayna Raekelboom (78. Isabelle Iliano), Noémie Gelders (51. Amber Maximus), Bieke Vandenbussche, Tinne De Caigny, Valentine Hannecart (C), Lotte Aertsen (70. Charlotte Van Ishoven), Lola Wajnblum Coach: Joëlle Piron Doelpunten: België: De Caigny (29.) Polen: Konat (25.), Dudek (43.), Pajor (67.) Gele kaarten: België: Van Mingeroet (20.), Vandenbussche (36.) Polen: Konat (33.) Scheidsrechter: Vesna Budimir (Kro) (Belga)