Belgische Olympiërs op Twitter: ‘Droom wordt werkelijkheid’

© Belga

Heel wat Belgische deelnemers gebruikten Twitter om de Olympische openingscenremonie in Londen rechtstreeks van commentaar te voorzien.

“Dit is een erg speciale gebeurtenis”, luidde het bij vlaggendraagster Tia Hellebaut. “Het is een droom die werkelijkheid wordt”, vulde hordeloopster Eline Berings verder aan.

Spektakel

Wielrenner Philippe Gilbert was niet op de openingsceremonie aanwezig. De voormalige Belgische kampioen moet zaterdag immers al meteen aan de bak in de olympische wegrit. “Wat een spektakel. Ik ben fier een van de atleten te zijn”, vertelde hij.

Zijn ploegmaat Greg Van Avermaet deelde die mening. “Het is fantastisch om lid van de Belgische olympisch ploeg te mogen zijn. Spijtig wel dat ik de ceremonie moet missen.”

Aftellen

Zwemmer Pieter Timmers was evenmin in het Olympisch Stadion aanwezig. “Jullie zullen me vanavond niet op tv zien, ik zit namelijk achter de mijne”, hield hij het ludiek.

Hans Van Alphen zit nog in volle voorbereiding op de tienkamp. “Laatste polsstoktraining en weerstandstrainingen voor Londen zijn een feit. Aftellen naar de openingsceremonie. Helaas op tv volgen.” (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier