“Berrier moet kijken naar Van Nistelrooy”

© Belga

Frank Berrier, de langdurig geblesseerde smaakmaker van Zulte Waregem, wordt donderdag geopereerd aan zijn gescheurde voorste kruisbanden.

Frank Berrier, de langdurig geblesseerde smaakmaker van Zulte Waregem, wordt donderdag geopereerd aan zijn gescheurde voorste kruisbanden. Hij zal naar verwachting vier tot zes maanden niet inzetbaar zijn en mag de rest van het seizoen én vooral zijn droomtransfer vergeten.

Manager Vincent Mannaert van Zulte Waregem wil niet te veel denken aan het missen van een mooie transferprijs. “Ik bekijk het liever anders”, stelt hij in Sport/Voetbalmagazine. “We mogen blij zijn dat we vrij onverwacht ook volgend seizoen nog gebruik kunnen maken van Franck.

“Bij het aanhoren van de diagnose kwam me meteen de blessure van Ruud van Nistelrooy voor de geest. Toen hij nog bij PSV speelde, had hij al quasi een akkoord met Manchester United, tot het moment dat hij door zijn knie zakte.”

“Een seizoen later trok hij toch nog, met veel succes, naar Old Trafford. Berrier moet dus kijken naar Van Nistelrooy en denken dat uitstel geen afstel is. Wij vrezen ook niet voor het boeken van minwaarde.”

Banaal

Volgens Mannaert mag je een kruisbandletsel tegenwoordig zelfs wat omschrijven als een “banale blessure” in het voetbal.

“Om het even cru te stellen: ik heb liever de Bart Buysse van na zijn operatie dan die ervoor”, omschrijft hij het. “Het is zo relatief. Bart werd niet alleen veel sterker, maar ook veel slimmer en leper.”

Ook commercieel beschouwt Mannaert het blijven van Berrier als een pluspunt. “Een geluk bij een ongeluk”, besluit hij. “Franck staat nu nog een seizoen langer garant voor de kwaliteit en de ambitie van Zulte Waregem.”

(Frédéric Vanheule)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier