Best of Stephen Curry, MVP in de NBA (video)

Stephen Curry © Belga Image
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Terwijl Golden State Warriors door de play-offs razen op weg naar een eerste NBA-titel in meer dan veertig jaar, blijft kersvers MVP Stephen Curry de fans in vervoering brengen. Deze best of-compilatie geeft je een idee waarom de spelverdeler zo op handen wordt gedragen.

Begin deze week werd Stephen Curry (27) verkozen tot beste speler (Most Valuable Player) in de Amerikaanse basketbalcompetitie. Samen met James Harden van Houston Rockets was hij de grote favoriet voor die hoogste individuele bekroning. Die status maakte hij waar door met een grote meerderheid de prijs in de wacht te slepen. Op elk stembiljet -van journalisten en supporters- kwam zijn naam voor.

Nochtans speelt Curry niet bij het populairste team, noch kan hij teren op een indrukwekkende fysiek zoals viervoudig MVP LeBron James. Monsterdunks of intimiderende blockshots moet je van de spelverdeler niet verwachten. Met zijn 1m91 maakt hij vooral indruk met zijn kwieke benenspel, zijn onnavolgbare dribbels, uitstekende balbehandeling en onwaarschijnlijke driepuntshots (heel vaak ‘on the buzzer’).

Stephen Curry, zoon van ex-Charlottevedette Dell Curry, staat te boek als de beste afstandsschutter in de NBA. Zo verbeterde hij dit seizoen zijn eigen record door 286 driepunters door de ring te knallen in de reguliere competitie, het hoogste aantal ooit in de NBA. Niet dat hij daarvoor zoveel pogingen nodig had: Stephen schiet bijna de helft (45%) van zijn driepuntpogingen raak. Tel daarbij nog gemiddeld meer dan zeven assists per wedstrijd en dan weet je waarom hij als MVP Golden State naar de status van titelfavoriet piloteerde.

Hier zie je een compilatie van Curry’s beste momenten, een mooie staalkaart van zijn kwaliteiten:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier