Beste vrienden

© BELGA

Zaterdag 20 april – Een – 20.35u

Beste vrienden is een spelprogramma op Een, waarbij presentator Thomas Vanderveken bekende vriendenkoppels uitnodigt in het buitenland en ze daar onderwerpt aan enkele opdrachten en hindernissen. In deze vierde aflevering van het nieuwe seizoen gaan de duo’s Anthony Kumpen – Louis Talpe en Svetlana Bolshakova – Lindsey Degrande op reis naar Bodrum in Turkije.

Louis Talpe is de enige niet topsporter, hem kennen we vooral als acteur (Toby) uit de kinderreeks Mega Mindy. Al showde hij wel zijn atletische capaciteiten door in 2010 het VTM-programma Sterren op de dansvloer te winnen. Maar deze aflevering is voor sportliefhebbers in de eerste plaats interessant omdat je eens een andere kant te zien krijgt van bijvoorbeeld iemand als hinkstapspringster Svetlana Bolshakova (28). Uiteindelijk toch iemand die ons land recent nog vertegenwoordigde op de Olympische Spelen in Londen. Een bevallige en bovenal sympathieke dame ook. Maar toont ze zich ook zo buiten de atletiekstadions? Als haar goede vriendin neemt zij Lindsey Degrande mee naar Bodrum. De 24-jarige Degrande, Belgisch kampioene op de 1500 meter hardlopen, maakte in augustus van 2011 bekend dat bij haar chronische leukemie werd vastgesteld. Desondanks blijft ze strijden voor een carrière als profatlete.

Anthony Kumpen (34) tenslotte kennen we als racepiloot: een ex-winnaar van de 24u van Zolder en meervoudig Belgisch kampioen in de Belcar-klasse. Al herkennen minder sportgerichte kijkers de flamboyante Limburger misschien ook als de partner van mediafiguur Griet Vanhees of als deelnemer aan -net als zijn goede maat Talpe- Sterren op de dansvloer. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier