Binnenlandse Zaken zoekt uit waar Stijn Stijnen woont

© Belga

Er is onduidelijkheid over de precieze woonplaats van Stijn Stijnen, ex-doelman van onder meer Club Brugge en Beerschot.

Er is onduidelijkheid over de precieze woonplaats van Stijn Stijnen, ex-doelman van onder meer Club Brugge en Beerschot. Als gemeenteraadslid van Hasselt zou hij in de Limburgse hoofdstad moeten wonen, maar hij heeft ook een adres in Nieuwerkerken. Op vraag van burgemeester Hilde Claes (SP.A) van Hasselt buigt Binnenlandse Zaken zich nu over de zaak.

De bal kwam aan het rollen na een uitgelekte interne vraag van Joost Venken (Groen) aan Claes over de woonplaats van Stijnen, schrijft Het Belang van Limburg. Groen, SP.A en een groep onafhankelijken, onder wie Stijnen, vormen samen het kartel Helemaal Hasselt.

Daarop stuurde Claes wijkagenten naar beide adressen om officieel te laten vaststellen waar Stijnen woont. ‘De Hasseltse wijkagent heeft een document afgeleverd waarin hij stelt dat Stijn in Hasselt woont, zijn collega in Nieuwerkerken is tot dezelfde bevindingen gekomen,’ zegt Claes in de krant.

‘Er zijn wel meer mensen die twee verblijfplaatsen hebben en volgens Stijnen is Hasselt zijn hoofdverblijfplaats,’ aldus nog Claes, die een politiek spel vermoedt. ‘Sommigen proberen een wig te drijven tussen de partners van Helemaal Hasselt.’ Stijnen zelf was niet bereikbaar voor commentaar.

Om duidelijkheid te krijgen, heeft Claes een procedure ingeleid bij de minister van Binnenlandse Zaken die de zaak moet uitklaren en beslissen waar Stijnen ‘echt’ woont. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier