Bokser Jean-Pierre Bauwens Europees kampioen bij de lichtgewichten

Jean-Pierre Bauwens (R) aHier aan de slag tegen de Spanjaard Ruben Nieto in 2013. © BELGA

De 26-jarige Jean-Pierre ‘Junior’ Bauwens heeft in Gent de titel van EU/EBU kampioen bij de lichtgewichten veroverd. Hij haalde het in de vijfde ronde met knock-out van de 20-jarige Hongaar Gyorgy Mizsei.

Het titelgevecht ging door in het Tolhuis en was in de vijfde ronde beslist. Voor die tijd moest het publiek even op zijn honger blijven zitten. Aangezien het voorprogramma zo snel verliep, met tweemaal knock-out in de beginfase, sloot de hoofdact niet onmiddellijk aan bij het programma. Beide boksers waren immers nog niet optimaal opgewarmd.

Toen het eindelijk zover was, konden Junior Bauwens en Mizsei aan hun partij beginnen over 12 ronden van 3 minuten. Bauwens, goed voor 33 gewonnen kampen waarvan 20 door knock-out, zette onmiddellijk veel druk. Maar daar had Mizsei (19 keer winst, 11 met KO) steeds een gepast antwoord op.

Ook de tweede ronde verliep pittig met een gretige Bauwens. Het bleef een fysiek slopende kamp met rake treffers langs beide kanten, al nam de Gentenaar bijwijlen de bovenhand. Iets voorbij halfweg de vijfde ronde tikte Bauwens driemaal met links, om vervolgens vernietigend uit te halen met rechts. Bij Mizsei ging het licht uit, hij smakte tegen de grond. De scheidsrechter telde de Hongaar uit zodat Bauwens mocht zegevieren. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier