Bolt liep wereldrecords op chicken nuggets

© IMAGEGLOBE

In zijn biografie Sneller dan het licht onthult sportkoning Usain Bolt dat hij op de Spelen van 2008 in Peking een apart dieet volgde.

Op de Olympische Spelen van 2008 in Peking behaalde de Jamaicaanse spurtbom Usain Bolt drie titels. Hij won de 100 meter, de 200 meter en de 4×100 estafette, en dat allemaal in een nieuw wereldrecord (een jaar later zou hij het record van de 100 en 200 meter nog scherper stellen). Een buitenaardse prestatie die gepaard moet gaan met gezonde voeding? Niet voor Bolt. De spurter was geen fan van het Aziatische eten.

Als Jamaicaan houdt hij van gekruid varkensvlees, rijst, zoete aardappelen en dumplings. Zoetzure kip en noedels waren niet aan Bolt besteed. “Ik had er na een bepaalde ochtend echt geen zin meer in”, aldus Bolt in zijn recent verschenen biografie Sneller dan het licht. “Eerst at ik een bak van twintig nuggets voor de lunch, daarna nog zo’n bak voor het avondeten. De volgende dag at ik er twee voor het ontbijt, een voor de lunch en ’s avonds nog een. Ik nam er zelfs wat frietjes en een stuk appeltaart bij.” Bolt zou in die tien dagen ongeveer 100 nuggets per dag verorberd hebben, wat dus neerkomt op een duizendtal stuks.

(IVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier