Bondsparket wil Giuseppe Rossini en Tome Pacovski drie wedstrijden aan de kant

(Belga) Het Bondsparket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft een schorsingsvoorstel van drie speeldagen en een boete van 300 euro voorgelegd aan Charleroi-aanvaller Giuseppe Rossini en KV Mechelen-doelman Tome Pacovski.

Rossini werd zaterdagavond op de slotspeeldag van de reguliere competitie in de wedstrijd tegen Waasland-Beveren (3-0) na 39 minuten uitgesloten wegens natrappen op Beveren-verdediger Doumbia. Voor Rossini was het al de derde rode kaart van het seizoen. Mechelen-doelman Pacovski kreeg na het laatste fluitsignaal in de wedstrijd tegen Zulte Waregem (2-3) van scheidsrechter Nicolas Laforge een tweede gele kaart onder de neus geduwd. Volgens Laforge was er sprake van verbale en fysieke agressie. Bergen-verdediger Peter Franquart kwam er op zijn beurt goedkoper van af. Franquart werd zaterdag in de competitiewedstrijd tegen Racing Genk (1-5) na 88 minuten naar de kleedkamers gestuurd door scheidsrechter Christoph Dierick. Het Bondsparket vraagt een schorsing van een speeldag en een boete van 100 euro. Als Rossini, Pacovski en Franquart het schorsingsvoorstel niet aanvaarden, verschijnen ze dinsdag voor de Geschillencommissie. (LEK)