Borlée’s: “We schrijven geschiedenis”

Jonathan Borlée (L) en Kevin Borlée © Belga

Kevin Borlée, de Europese kampioen op de 400 meter, keerde dinsdagochtend uit Barcelona terug met een gouden medaille om de nek.

“Ze zal in het geheugen gegrift blijven, het zijn onvergetelijke momenten”, zei Kevin Borlée nogmaals. “Ik werkte hard om er te komen, ik deed alles wat ervoor nodig was, we vertrokken naar de Verenigde Staten en dat werkte voor mij. Dat is buitengewoon.”

Zijn tweelingbroer Jonathan Borlée, die samen met hem brons haalde op de 4×400 meter, zei dat hij zich vooral die bronzen zal blijven herinneren. “Ik verbeter ook mijn persoonlijk record in de halve finale van de 400 meter, dat is zeer positief. Natuurlijk blijft er dat gemengde gevoel, die ontgoocheling omdat er fond ontbrak in de finale en in de laatste rechte lijn van de aflossing. Maar de sfeer was ongelofelijk. We zijn ons ervan bewust dat we geschiedenis schrijven.”

Kwajongens

Hun vader, die ook hun trainer is, zei dat hij trots was op zijn kinderen. “Ik onthoud het fantastische werk dat ze verrichten. We maakten dat mee van binnenuit. Het zijn ongelofelijke momenten die zullen bijblijven. Ik onthoud ook de pijn in het hart, terwijl we een bronzen medaille in de wacht slepen op de 4×400 meter tussen de grootste landen. Dat wil alles zeggen. Dat wil zeggen dat het kwajongens zijn, nog jong, die ambitie hebben en nog meer willen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier