Braziliaanse beachvoetballer maakt sensationeel doelpunt (video)

Het is nog 20 dagen tot de start van het WK, maar de Brazilianen willen de wereld blijkbaar nu al warm maken voor hun sambavoetbal.

Het is nog 20 dagen tot de start van het WK, maar de Brazilianen willen de wereld blijkbaar nu al warm maken voor hun sambavoetbal. In het beachvoetbal maakte Bruno Xavier een sensationeel doelpunt tegen Duitsland, waarvan de beelden nu de wereld rond gaan.

Xavier krijgt de bal toegespeeld van zijn doelman en begint er, zonder dat het leer het zand heeft geraakt, meteen mee te jongleren. Na een een-tweetje met een ploegmaat begint hij, opnieuw zonder de bal te laten vallen, aan een indrukwekkende actie waarbij hij de bal over twee verschillende Duitse verdedigers en de doelman wipt om vervolgens te scoren.

De 29-jarige Xavier is natuurlijk niet de eerste de beste. Hij wordt beschouwd als de beste beachvoetballer van de wereld. Op het WK van vorig jaar werd hij verkozen tot beste speler van het toernooi.

Vanuit Brazilië komen nu oproepen om zijn doelpunt op de shortlist van de Puskas Award van de FIFA te plaatsen, de prijs voor mooiste doelpunt van het jaar. Het is nog nooit gebeurd dat een doelpunt uit het beachvoetbal genomineerd wordt.

Is de primeur voor Xavier? Graag uw oordeel:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier