Brittney Griner: hype in de WNBA (video)

© IMAGEGLOBE

In haar eerste seizoen in de WNBA maakt de meer dan 2 meter grote Brittney Griner meteen furore. Maak kennis met de LeBron James van het vrouwenbasketbal.

De NBA kent zijn ontknoping met de finale tussen Miami Heat en San Antonio Spurs. In de WNBA daarentegen is het seizoen nog maar net begonnen. De vrouwelijke tegenhangers van LeBron James en Kobe Bryant heten Candace Parker en Lauren Jackson. Maar de naam die de voorbije weken het vaakst over de tongen rolde, was die van Brittney Griner, rookie bij Phoenix Mercury.

Dit 22-jarige meisje is een fenomeen: ze is 2m03 en heeft handen zo groot als koolschoppen. Wanneer ze haar armen uitstrekt, bestrijkt ze een grotere spanwijdte dan LeBron James. Griner zet haar eerste stapjes in de WNBA, maar maakt meteen furore met haar blockshots en dunks.

Bekijk hier de beelden van haar eerste wedstrijd voor Phoenix:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Overigens is het in de Amerikaanse vrouwencompetitie ook uitkijken naar de prestaties van de Belgische Emma Meesseman. De 20-jarige West-Vlaamse tekende in mei een contract bij Washington Mystics en treedt zo, als tweede Belgische ooit in de WNBA, in de voetsporen van Ann Wauters. Meesseman, een pivot van 1m92 groot, behoort niet tot de basis vijf van haar ploeg, maar verzamelde in de eerste wedstrijden van het seizoen gemiddeld toch een tiental minuten per wedstrijd. Waarin ze meer dan behoorlijk afwerkt en nuttig blijkt in de rebounds. Voor iemand van die leeftijd en amper wat Europese ervaring al een serieuze stap voorwaarts. Bovendien zit ze bij één van de topteams in de WNBA: Washington staat momenteel (na zes speeldagen) tweede in de Eastern Conference, achter Atlanta Dream. (MS)

De eerste punten van Emma Meesseman in de WNBA:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier