Brons voor Benjamin Harmegnies (+100kg) op EK judo voor beloften

(Belga) Na de derde plaats van Lola Mansour zaterdag bij de -70kg, heeft België zondag een tweede bronzen medaille behaald op het EK judo voor beloften (-23) in Praag. In de klasse vanaf 100 kilogram werd Benjamin Harmegnies derde in de Tsjechische hoofdstad.

Harmegnies won vier van zijn vijf kampen: tegen de Wit-Rus Dzianis Parkhamuk met ippon in de eerste ronde, vervolgens met een yuko van de Pool Tomasz Talach in de tweede ronde. De Duitser André Breitbarth, die uiteindelijk ook brons zou behalen, was vervolgens met ippon te sterk voor onze landgenoot, maar in de herkansingen klopte Harmegnies de Litouwer Zilvinas Zabarskas (met yuko). In de kamp om het brons was de Waal vervolgens te sterk voor de Duitser Sven Heinle. Bij de -100kg won Toma Nikiforov zijn eerste ronde van Sain Mammadov uit Azerbeidzjan met ippon, maar vervolgens was de Tsjech Lukas Krpalek met de hoogste score te sterk. Krpalek kroonde zich later tot Europees kampioen. Gert Maes (-60kg) verloor met ippon zijn eerste kamp van de Wit-Rus Arif Bagirov. Ook Kenneth Van Gansbeke sneuvelde in de eerste ronde, in de klasse tot 66kg was de Oekraïner Roman Paskar met ippon te sterk. (KAV)