Brons voor Heylen en Van Snick op EK judo

Tijdens de eerste dag van het EK judo haalden Charline Van Snick en Ilse Heylen brons voor België.

De eerste dag van het EK judo in Wenen leverde meteen dubbel eremetaal op voor België. Charline Van Snick pakte brons in de categorie tot 48 kg, even later deed Ilse Heylen hetzelfde in de categorie tot 52 kg.
Charline Van Snick was in de eerste ronde vrij en de tweede ronde won ze van de Nederlandse Ente. De kwartfinale tegen de latere Europees kampioene Alina Dimitru uit Roemenië werd door de 19-jarige Luikse nipt verloren.

Via winst in de herkansing tegen de Britse Edwards mocht ze toch nog strijden om het brons. Die strijd won ze uiteindelijk overtuigend met ippon van de Russin Liudmila Bogdanova. Na goud vorig jaar op het EK voor junioren opnieuw een sterke prestatie van de jonge Van Snick.

Ilse Heylen begon sterk aan haar EK: ze klopte de Hongaarse Maros en de Slovaakse Krisandova met ippon. Daarna ging de Tsjechische Chytra met waza-ari voor de bijl.

In de halve finale verloor de 33-jarige Antwerpse daarna met dezelfde score tegen de Russische Kuzyutina, waardoor ze om het brons moest kampen tegen de Turkse Samat. Na vijf minuten bikkelen won ze uiteindelijk de tweede medaille voor België binnen één uur.

De andere Belgen die op dag 1 in actie kwamen konden zich niet plaatsen voor de finalewedstrijden.

Julie Baeyens (-57 kg) ging er in de eerste ronde al na 36 seconden uit. Yung Gascard (-60 kg), de enige Belgische man die donderdag op de tatami kwam, verloor in de tweede ronde.