Carl Hoefkens (Club Brugge): “Titel is realistisch doel”

© Belga

Carl Hoefkens mag terugblikken op een geslaagd eerste jaar in de verdediging van Club Brugge. “Wij gaan nog altijd voor de titel”, zegt hij in Sport/Voetbalmagazine.

Carl Hoefkens mag terugblikken op een geslaagd eerste jaar in de verdediging van Club Brugge. “Wij gaan nog altijd voor de titel”, zegt hij in Sport/Voetbalmagazine.

“Mij lijkt de titel nog een realistisch doel, ook al weten we dat het dichten van de kloof in een beperkt aantal wedstrijden niet makkelijk zal zijn”, aldus Hoefkens.

“Misschien kunnen we die ambitie niet waarmaken, maar we hebben er een heel seizoen alles aan gedaan en daarom denk ik dat het jaar geslaagd is.”

“Anderlecht staat wel terecht eerste, als je kijkt naar de cijfers, maar ik hoop dat ze elders wat punten laten liggen. De rechtstreekse duels die we al hadden, moeten ons vertrouwen geven, ook al zullen die straks heel anders zijn. Dat beseffen we.”

S/VM: Hoe is de kloof met Anderlecht kunnen groeien?

Hoefkens: “Door onder meer de wedstrijd in Anderlecht. Daar zaten de omstandigheden voor ons niet mee. Anderlecht is ook efficiënter geweest in wedstrijden waarin het minder goed ging. Zij wonnen die matchen, wij niet.”

“Zij hebben ook een ploeg die er vorig jaar in principe al stond en door omstandigheden geen kampioen werd. Net als wij hebben ze spelers die individueel het verschil kunnen maken. Wij hebben aanvankelijk wat gezocht, wat nieuwe spelers moeten inpassen, en een nieuwe trainer die zich aan ons moest aanpassen én aan de Belgische competitie.”

“Daarom is het eigenlijk verbazingwekkend dat we al zover staan. Misschien klikt het straks nog beter in play-off 1 en kunnen we efficiëntie koppelen aan goed voetbal.”

(Peter T’Kint)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier